Biyografi

Biyografi

1968 yılında İstanbul’da dünyaya geldi . İlk okul çağlarında müzik ile tanıştı. Lise yıllarında sanat tarihi , Marxist sanat kuramı ve Brechtien tiyatro alanında kendisini yetiştirdi. Bu süreçte rol aldığı ve sahnelediği oyunlara hocası Behruz Firuzment’in teşviki ile müzikler yazmaya başladı.

Lise yıllarından sonra çeşitli tv. dizileri ve tiyatro oyunları ile yıldızı parladı fakat hem ulkenin hem de dünyanın o günkü konjonktürel durumu sebebi ile bir içe kapanma ve dahil olduğu projelerden ayrılma kararı aldı.

Uzun süredir devam ettiği tiyatronun güçlü şiirsel etkisi ile 1994 yılında Almanya Köln’de sokak şarkıları adli ilk albümünü kaydetti. Protest bestelerin yer aldığı bu albüm Türkiye’de milyonlarca orijinal kopya sattı.

Bu ilk albümün üzerinden 4 yıl geçtikten sonra ikinci albümü Göndermeler’i yayınladı, dönemin kültür bakanlığı emri ile yasaklanan bu albümde yer alan şarkılar sebebiyle ‘halkı askerlikten soğutmak’ suçlamasıyla hakkında dava açıldı. Dava sureci devem ederken Reflex adli ilk dijital stüdyo albümünü yayınladı.

Bu albüm sonrası bir süre müziğe ara veren sanatçı 2006 yılında Türkiye’nin etnik ve rock müzik alanında öncü isimlerden olusan bir kadro ile Güneş Kokusu adli analog stüdyo çalışmasını kaydetti bu albüm ile müziğe de bir geri dönüş yaşayan sanatçı bu çalışmasını 2011 yılında yayınlamayı uygun gördü. Müziğe yaşadığı bu geri dönüş sürecinde Arto Tunçboyacıyan ve Armenian Navy Band ile birlikte Ermenistan’da bir albüm çalışması yaptı

Bu albümün turnesi kapsamında Ermenistan, Türkiye, USA ve Avrupa’nın çeşitli yerlerinde konserler verdi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaptığı müzik derleme seyahatleri sonrası özellikle Dogu Karadeniz bölgesinde yaptığı araştırmalar ve stüdyo çalışmaları akabinde 2016 yılında Hemşin yaylaları adlı albümünü yayınladı. Bu süreçte Turkiye’de tv. dizilerinde ve Almanya’da tiyatro oyunlarında roller oynadı.

2018 yılında eski bestelerinden Fırt Emin/Ruhum ve Saatimi Söktüler icin stüdyoya dondu . 21 yıl sonra 2019 yılında yeni bir yorumla Ruhum adıyla yayınlandı.

Saatimi Söktüler Ruhumdan birkaç ay sonra 2019’da yayınlandı.

2020 yılında bir Live EP yayinladi.

Sanatçı bugüne dek 7 solo albüm 2 single , bir EP yayınlamış, çok sayıda karma albüm ve sanat projelerinde de şarkıları ile var olmuştur.